Berba maslina
Nekoliko godina nakon sadnje maslina imali smo prve berbe. Iskreno, bile su to vrlo skromne berbe. Od prvog trenutka smo znali da u uljari u kojoj prerađujemo naše masline želimo dobiti ulje isključivo od njih – od naših maslina. Počeli smo 2009. godine s 88 kg maslina i prvih (NAŠIH!) 12,5 litara ulja.
Pronašli smo uljaru s kojom smo zadovoljni, koja nam daje proizvod kakvog želimo i za kojeg mislimo da ga naši kupci zavrjeđuju.
Danas je naša berba narasla. Ovisno o godini, masline ručno beremo 4 do 5 dana, ali imamo pri tome jedno važno pravilo: Ono što smo pobrali tijekom dana, iste noći se u uljari prerađuje, tako da ujutro imamo svježe dobiveno maslinovo ulje. Od berbe do prerade nam nikada ne prođe više od 12 – 16 sati. Odmah po primitku ulja, pretačemo ga u inox bačve gdje se lagano bistri i čeka na red za punjenje u boce.
Ulje iz svake berbe dajemo na analizu i ocjenu u ovlaštenu instituciju na analizu. Svaki puta smo dobili dokaz da se radi samo i isključivo o ekstra djevičanskom ulju. Isto tako konstantno nam se ponavlja ocjena da se radi o skladnom ulju intenzivne pikantnosti, srednje gorčine i srednje zelene voćnosti. Ova ocjena je uvjetovana sortimentom maslina, položajem maslinika i vremenom berbe.